Ο Klaus Sticken είναι ένας πολύπλευρος και ξεχωριστός πιανίστας με πάνω από 25 χρόνια συναυλιακής εμπειρίας. Ερμηνεύει σε χώρους όπως το Tonhalle Zurich, η Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, η Φιλαρμονική στο Κίεβο, το Μέγαρο στην Αθήνα, το Konzerthaus στο Βερολίνο και το Musikhalle στο Αμβούργο.

Οι επιτυχίες του στο Concours Clara Haskil στο Βεβέ, στο Grand Prix Maria Callas στην Αθήνα και στο Hamamatsu International Piano Competition στην Ιαπωνία οδήγησαν, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας, την Orchester de Chambre Lausanne, την Κρατική Ορχήστρα της Ουκρανίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Κάνει περιοδείες συναυλιών σε όλη την Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή.

Η δημιουργική του ενασχόληση με τη μουσική για πιάνο αναδυκνύεται στα θεματικά ρεσιτάλ για διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως Deutschlandradio, Radio Suisse Romande and Westdeutsche, Mitteldeutsche και Hessische Rundfunk κ.ά. Ο Sticken συνεργάζεται επίσης με καλλιτέχνες της πειραματικής σκηνής όπως το Κουαρτέτο Kuss ή τον συγγραφέα και πιανίστα Cord Garben δοκιμάζοντας νέες εκτελεστικές μεθόδους μουσικής και κειμένου με τον ποιητή Oskar Ansull. Έχει ηχογραφήσει για τη δισκογραφική CD Thorofon και πολλές ραδιοφωνικές παραγωγές σπάνια αριστουργήματα των Clementi, Reubke, Strauss, Martin, Honegger, Korngold και Rota αποδεικνύουν την ευρεία φύση του ρεπερτορίου του.

Μέσω των δασκάλων του Vladimir Krainev, Vitaly Margulis, Gyorgy Sebok και Alfred Brendel, ο Klaus Sticken εξοικειώθηκε με πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στη μουσική. Εκτός από τη συναυλιακή του δραστηριότητα υπηρετεί ως καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών MUK της πόλης της Βιέννης στην Αυστρία.