Γεννημένη το 1996 η Linda Lee ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 5 ετών. Αποφοίτησε με άριστα από το Yewon Arts School και το Seoul Arts High School. Το 2017 εισήλθε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ αφού έλαβε υποτροφία για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές της επιδόσεις. Σπούδασε πιάνο με τον καθηγητή Aviram Reichert στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ και τώρα συνεχίζει το μεταπτυχιακό της με τον καθηγητή Boris Berman και τον καθηγητή Wei-yi Yang στο  Yale school of Music, με πλήρη υποτροφία. 

Είχε την τιμή να λάβει το βραβείο της Ένωσης Αποφοίτων του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ και το βραβείο Elizabeth Parisot από το Yale, το οποίο απονέμεται σε έναν εξαιρετικό «πιανίστα της χρονιάς». Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του 1ου βραβείου στο Διεθνή Διαγωνισμό Leoš Janáček, στο Tel-Hai International Masterclasses Concerto Competition, στο Kulangsu Piano Competition, στο Samick Seiler Piano Competition και στο Pia Tebaldini Piano Competition. 

Έχει δώσει συναυλίες σε Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κίνα, Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων σόλο ρεσιτάλ και κοντσέρτο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Xiamen (Gulangyu Concert Hall) και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ισραήλ Rishon LeZion. (Tel-Aviv Museum of Art. Τέλος, δίνει σόλο ρεσιτάλ ως νικήτρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Leoš Janáček 2022.