Γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 8 ετών και αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Τιφλίδας συνεχίζοντας τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ωδείο Μόσχας. Μαθήτευσε κοντά στους Yakov Zak και Heinrich Neuhaus. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων μεταξύ των οποίων International Tchaikovsky Competition της Μόσχας (1962 – Γ’ θέση) και Schumann Competition (1966 – Α’ θέση).

Η Elisso Virsaladze διδάσκει επί σειρά ετών στο University of Music and Performing Arts του Μονάχου της Γερμανίας και στο Ωδείο Μόσχας. Οι μαθητές της B. Berezovsky, E. Voskresenskaya, V. Bronevetsky, Y. Katznelson, A. Volodin, D. Kaprin, M. Kolomiytseva, A. Osminin, L. Akopova, M. Nahapetov, T. Chernichko, O. Macheratini, E. Mirkasimova, D. Shishkin. έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις σε πολλούς Διεθνείς διαγωνισμούς.

Από το 1966 δίνει ρεσιτάλ σε συνεργασία με διεθνείς ορχήστρες υπό τη διεύθυνση των Yevgeny Svetlanov, Kyrill Kondrashin, Riccardo Muti, Yuri Temirkanov, Kurt Sanderling, και Wolfgang Sawallisch. Επισκέπτεται τακτικά για ρεσιτάλ το Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Λισαβόνα, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Έχει κάνει περιοδείες στην Αμερική, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Κάποιες από τις σημαντικότερες συνεργασίες τις είναι με τους: Rudolf Barschai, Kyril Kondraschin, Ricardo Muti, Kurt Sanderling, Wolfgang Sawallisch, Evgeny Svetlanov, Juri Temirkanov, Antoni Wit. Ορχήστρες όπως οι: Petersburg Philharmonic και η Royal Philharmonia του Λονδίνου.