Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Γ. Θυμή) και πήρε το δίπλωμα του με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και διάκριση Α’ Βραβείου». Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι με τους Bernard Ringeissen και Jacques Rouvier, αποσπώντας το δίπλωμα του “Excellence” με “Premier Prix” και το δίπλωμα του “Perfectionement” με “Premier Prix de Virtuosite”. Έχει κερδίσει διακρίσεις όπως Α’ Βραβείο στον 3° Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της HELEXPO το 1993 και Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου το 1998.

Εμφανίσθηκε ως σολίστ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου στις Η.Π.Α., Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Συρία και Αίγυπτο με ορχήστρες όπως η Philharmonia of Greensboro Orchestra, η West Chester University Orchestra, η Philharmonic Orchestra of Bacau, η Philharmonic Orchestra of Ploiesti, η Sinfonia Bucharest Orchestra, η Orchestra of Pazargic, καθώς επίσης και η National Orchestra of Moldavia με την οποία συνέπραξε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κατάνια στην Ιταλία.

Στην Θεσσαλονίκη έχει επανειλημμένα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής, με την Κρατική και την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, καθώς και στο φεστιβάλ των Δημητρίων, συμπράττοντας με καλλιτέχνες όπως οι Cyprien Katsaris, το International Wind Quartet και το Enesco Quartet.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που έχει ασχοληθεί επισταμένως με το ρεπερτόριο για το αριστερό χέρι προσφέροντας πολλές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις. Είναι μέλος της Επιτροπής πολλών διεθνών διαγωνισμών και διδάσκει Master Classes στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια στην Ιταλία. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε υπεύθυνος μουσικών δραστηριοτήτων του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου. Από τον Ιούνιο του 2008 ανήκει στο προσωπικό της παγκοσμίου φήμης «Academia Internazionale del Pianoforte» που εδρεύει στο Κόμο της Ιταλίας. Διετέλεσε διευθυντής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Κολλέγιο και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.