Η Idith Zvi είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Μουσικής Rubin στο Τελ Αβίβ και στο Mannes College της Νέας Υόρκης. Ως πιανίστα, έδωσε ρεσιτάλ και έπαιξε με ορχήστρες, στο Ισραήλ, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ηχογραφήθηκε για ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Ισραήλ, το Saarbrücken, το Βερολίνο, τη Στουτγάρδη και το BBC Λονδίνου και έχει περιοδεύσει στον Καναδά, την Αλάσκα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η καριέρα της Zvi “εκτός σκηνής” ξεκίνησε ως Μουσική Παραγωγός στον Εθνικό Κλασικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Ισραήλ, όπου υπηρέτησε για περισσότερα από 35 χρόνια. Η αγάπη της για τη μουσική και η επιθυμία της να διαδώσει αυτό το πάθος οδήγησε τη Zvi να ακολουθήσει θέσεις λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα με τη δουλειά της στο ραδιόφωνο, το 1985, η Zvi ξεκίνησε ένα φεστιβάλ 14 ημερών στο βόρειο Ισραήλ: «Upper Galilee Chamber Music Days» στο Kibbutz Kfar Blum, όπου προέδρευσε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Παραγωγός για 10 συνεχόμενα χρόνια. Η επιτυχία αυτού του φεστιβάλ έδωσε στη Zvi το «Βραβείο Ειδικής Διάκρισης» από το Ίδρυμα Πολιτισμού Αμερικής-Ισραήλ αλλά και ένα ειδικό βραβείο για τις μεταδόσεις του Διαγωνισμού Arthur Rubinstein. Το 1991 και το 1992, ως Μουσικός Σύμβουλος του Φεστιβάλ του Ισραήλ, η Zvi διοργάνωσε και σκηνοθέτησε το «Πικνίκ του Μότσαρτ», σε ανάμνηση των 200 χρόνων του Μότσαρτ.

Το 1995, η Zvi έγινε Γενική Διευθύντρια της Ορχήστρας Δωματίου του Ισραήλ, θέση που κράτησε μέχρι το 2000. Η Zvi είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Μουσικής Σχολής Buchman-Mehta στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όπου κάνει μαθήματα μουσικής δωματίου και πιανιστικής παραστατικής, διδάσκοντας νέους πιανίστες την τέχνη της περφόρμανς, λαμβάνοντας εποικοδομητική κριτική και αναλύοντας τις ερμηνείες τους.

Η Idith Zvi προσκαλείται συχνά ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου καθώς και να διδάξει master classes παγκοσμίως. Υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Master Piano Arthur Rubinstein (2003-2020).