Ο Jura Margulis μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Κολεγίου Fulbright στις ΗΠΑ, όπου διδάσκει πιάνο και των εμφανίσεων του ως σολίστας και ομιλητής σε όλο τον κόσμο. Η ερμηνεία του έχει χαρακτηριστεί από «παρορμητική και στοχαστική αισθητική» (FAZ) και «αβίαστο αυθορμητισμό» (Washington Post). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα του

Μοντρεάλ υπό τη διεύθυνση του Charles Dutoit. Στο παρελθόν έχει εμφανιστεί σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Ντάλας, Σινσινάτι, Νέα Ορλεάνη κ.α. στις ΗΠΑ, στο Βερολίνο, στη Βαρσοβία, στις Βρυξέλες, στη Μπολόνια, στη Βιέννη, στη Μόσχα κ.α. στην Ευρώπη, στη Σεούλ, το Τόκιο, το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, κ.α. στην Ασία.

Έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα CD καλύπτοντας ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από τον Μπαχ έως τον Μπεργκ. Τα τελευταία του CD περιλαμβάνουν ένα ντουέτο πιάνο και βιολί σε έργα του Λιστ, τα «7 early songs» του Άλμπαν Μπεργκ και το Dichterliebe, τον κύκλο των 20 τραγουδιών του Ρόμπερτ Σούμαν, σε συνεργασία με τον τενόρο Arnold Bezuyen.

Ο Margulis είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου του κολεγίου Fulbright και διευθυντής της Διεθνούς Ακαδημίας Πιάνου του Freiburg. Προσκαλείται συχνά ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου.