Η Katarzyna Popowa-Zydroń είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη Πολωνή πιανίστρια βουλγαρικής καταγωγής. Πρώην μαθήτρια του Alexander Jenner στο Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst στη Βιέννη, συμμετείχε σε master classes με τους Suzanne Roche, Dieter Zechlin και Gyorgy Sebok και ήταν μεταξύ των φιναλίστ και νικητών ορισμένων εθνικών και διεθνών διαγωνισμών υψηλού επιπέδου.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει συνθέσεις από το μπαρόκ μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα των Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Debussy και Bartók. Τακτική ερμηνεύτρια στην Πολωνία και στο εξωτερικό, είναι επίσης γνωστή για την ανάδειξη της σύγχρονης πολωνικής μουσικής και έχει εμφανιστεί ως μουσικός δωματίου με διάσημους σολίστ και σύνολα.

Οι συναυλίες και οι ηχογραφήσεις της για τους Accord Musidisc, CD Accord, Art Records και το Ινστιτούτο Fryderyk Chopin έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από κριτικούς και κοινό. «Είναι αυτή η υψηλότερη τέχνη να αγγίζεις την καρδιά του ακροατή», έγραψε ο μουσικολόγος και κριτικός Marcin Gmys, «την οποία η Katarzyna Popowa-Zydroń έχει κατακτήσει στην απόλυτη τελειότητα». Περιγράφοντας την ερμηνεία της στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Σοπέν (Duszniki 2017), ο Michael Moran έγραψε: «Έλαβα την ξεχωριστή εντύπωση ότι η Popowa-Zydroń . . . είχε μετατραπεί σε έναν τέλειο αγωγό ή κανάλι για το πνεύμα και τη μουσική του Σούμπερτ που μιλούσε απευθείας μέσω αυτής».

Καθηγήτρια και πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής Feliks Nowowiejski στο Bydgoszcz, η Katarzyna Popowa-Zydroń δίνει master classes και σεμινάρια για καθηγητές πιάνου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει συχνά ως μέλος κριτικής επιτροπής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι πρόεδρος της I. J. Paderewski Music Society στο Bydgoszcz, η διοργανώτρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Paderewski και της Paderewski Piano Academy, μοναδικών θερινών μαθημάτων πιανιστικής ερμηνείας με συμφωνική ορχήστρα.

Οι μαθητές της έχουν κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς, διεξάγουν πολλές συναυλίες και έχουν γίνει επιτυχημένοι καθηγητές. Μεταξύ των πρώην μαθητών της είναι οι Krzysztof Herdzin, Rafał Blechacz, Paweł Wakarecy, Katarzyna Borek, Radosław Kurek, Michio Nishihara Toro και Michał Szymanowski.