«Ο Pablo Galdo είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και ένας λαμπρός πιανίστας, με τον οποίο μοιράστηκα τη σκηνή. Εκτός από την πιανιστική του ιδιότητα, ξεχωρίζω τη μεγάλη του μουσική διαίσθηση» (Martha Argerich, 2020).

«Ο Pablo Galdo είναι ένας εξαιρετικός πιανίστας εξαιρετικής τεχνικής, με τη μουσικότητα ενός πραγματικού καλλιτέχνη, που επιπλέον έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με το κοινό με εξαιρετική ευκολία, γεγονός που τον καθιστά έναν ολοκληρωμένο πιανίστα» (Tamás vásáry, 2018)

Ο Pablo Galdo γεννήθηκε στο Ferrol της Coruña. Σπούδασε στο Ανώτερο Ωδείο του Βίγκο, από όπου αποφοίτησε με άριστα και με το βραβείο “Extraordinary Prize”. Φοίτησε επίσης, στα Liszt Academy της Βουδαπέστης, Mozarteum University του Σάλτσμπουργκ, απ’ όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα, και στο Ωδείο Tchaikovsky της Μόσχας. Καθηγητές του υπήρξαν οι Nicasio Gradaille, Ferenc Rados, Rita Wagner, Andras Kemenes, Imre Rohmann και Elisso Wirssaladze.

Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα και καθοδήγηση από δασκάλους όπως οι Alice de Larrocha, Zoltan Kocsis, Tamas Vasari, Dmitry Bashkirov, Varjon Denes, Heinz Kämmerling, Marta Gulyas και Haewon Song ή Almudena Cano.

Έχει λάβει υποτροφίες από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας, την Ισπανική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας, το Ίδρυμα CaixaGalicia και την Ένωση AIE.

Έχει δώσει συναυλίες σε περισσότερες από 40 χώρες: Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κόστα Ρίκα, Ισλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Νότια Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ελλάδα, Γεωργία, Ρωσία, Σλοβενία, Κροατία, Φινλανδία, Λετονία, Εσθονία , Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουλτανάτο του Ομάν, Κουβέιτ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Κύπρος, Δημοκρατία του Ιράν, Ιορδανία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Ηνωμένες Πολιτείες . Έχει εμφανιστεί με ορχήστρες στην Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία και υπήρξε φιναλίστ και βραβευμένος σε αρκετούς διαγωνισμούς πιάνου.

Εκπροσώπησε την Ισπανία στο εξωτερικό σε διάφορες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών για τα εγκαίνια της «Aula Cervantes of Reykjavik», με παρουσία του Πρόεδρου της Ισλανδίας, για τον εορτασμό της «Εβδομάδας της Ισπανικής γλώσσας» στη Σλοβενία, για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της Ισπανία στην Ουγγαρία, για τον εορτασμό της 20ής επετείου από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισπανίας και Καζακστάν και για τον εορτασμό της 40ής επετείου από την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισπανίας και Ρωσίας.

Έπαιξε με πιανίστες όπως οι Martha Argerich, Zoltan Kocsis, Stephen Kovacevich, Lilya Zilberstein, Cyprien Katsaris, Tamas Vasari, Jorge Luis Prats, Imre Rohmann, Sergio Tempo, Andras Kemenes, με τσελίστα Asier Polo ή βιολιστή, Albertí Barezoneit ή Rocio Gomezone. Llaneza, μεταξύ άλλων.

Επιλέγεται σε κύκλους νέων ερμηνευτών και συμμετέχει σε διάφορους κύκλους και φεστιβάλ όπως «Musical Youth» «Teresa Berganza Association» (99), «Young Talents of Budapest in the Buddha Castle» «Pedro Barrié Foundation of the Maza», « John March Foundation», Izmir International Music Week, Kharkov International Festival, Costa Rica International Festival, κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει DVD για την IRIS Production Company με έργα των Albeniz, Liszt, Rachmaninoff και για την MANS Production Company, ένα CD με έργα των Bach, Chopin, Liszt, Albeniz. Έχει επίσης ηχογραφήσει για την Ισπανική Τηλεόραση, την Τηλεόραση της Γαλικίας και το Ουγγρικό Ραδιόφωνο. Ο Ισπανός συνθέτης Saúl Chapela του έχει αφιερώσει το έργο του για πιάνο «22 Variations on Two Cells».

Έδωσε μαθήματα στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, στο Πανεπιστήμιο Frederick Chopin της Βαρσοβίας, στο Κρατικό Ωδείο Τιφλίδας, στην Ισλανδική Ακαδημία Τεχνών, στο Κρατικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Βίλνιους. στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μπακού , Ωδείο του Σίδνεϊ, το Ίδρυμα Baremboim-Said της Παλαιστίνης, τη Σχολή Buchmann-Mehta της Παλαιστίνης Ισραήλ, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Καζακστάν, το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Χάρκοβο, το Εθνικό Ωδείο της Ιορδανίας, το Εθνικό Ωδείο του Λιβάνου. στο Ωδείο της Βερόνας, στο Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Yasar στη Σμύρνη και σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας. Υπήρξε προσκεκλημένος καθηγητής για 7 χρόνια στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία «Forum Music» και πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Κόστα Ρίκα. Επίσης προσκαλείται τακτικά να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή διεθνών διαγωνισμών πιάνου (Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Κίνα, Νορβηγία, Λιθουανία κ.α.). Ανάμεσα στους μαθητές του υπάρχουν αρκετοί νικητές εθνικών και διεθνών διαγωνισμών πιάνου.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Συλλόγου Κλασικής Μουσικής της Γαλικίας, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Ciudad de Vigo». Είναι επίσης ο ιδρυτής του «Online Piano Masterclass», μιας πλατφόρμας που προσφέρει σε μαθητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα με μερικούς από τους καλύτερους καθηγητές πιάνου στον κόσμο. Του απονεμήθηκε το «Premio Gregorio Baudot de la Música», το Χρυσό Σήμα της γενέτειράς του, «Gallego del año 2020», και του απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο στα Global Music Awards το 2017 και το 2018, σε 2 διαφορετικές κατηγορίες (Καλύτερο οργανοπαίκτης και κλασικός πιανίστας).

Αυτή τη στιγμή συνδυάζει τη συναυλιακή του δραστηριότητα με τη διδακτική του θέση στο «Universidad Alfonso X el Sabio» στη Μαδρίτη, στο Centro Superior Katarina Gurska και στο «Conservatorio Superior de Música de Coruña».