Ο Sergio Tiempo θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς και προβληματικούς πιανίστες της γενιάς του. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Amsterdam Concertgebouw σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και σύντομα έγινε διεθνώς γνωστός για την ακατέργαστη ενέργεια και τη μουσική του ευελιξία, από τον Μπραμς μέχρι τον Βίλα-Λόμπος και τον Τζιναστέρα.

Γεννημένος στο Καράκας της Βενεζουέλας, ο Sergio Tiempo ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο με τη μητέρα του, Lyl Tiempo. Ενώ ήταν στο Fondazione per il Pianoforte στο Κόμο της Ιταλίας, εργάστηκε με τους Dimitri Bashkirov, Fou Tsong, Murray Perahia και Dietrich Fischer-Dieskau. Συνεχίζει να λαμβάνει συχνή μουσική καθοδήγηση και συμβουλές από τη Martha Argerich και τον Nelson Freire και κάνει τακτικές εμφανίσεις με τον συμπατριώτη και φίλο του Gustavo Dudamel.

Η πρόσφατη δραστηριότητα του περιλαμβάνει μια περιοδεία οκτώ συναυλιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες και τον Gustavo Dudamel, ερμηνεύοντας το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Ginastera στην εκατονταετηρίδα του συνθέτη, μια καλλιτεχνική διαμονή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κουίνσλαντ και το ντεμπούτο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης.

Περαιτέρω ορχηστρικές συνεργασίες περιλαμβάνουν τους Orchester Philharmonique de Radio France, Brussels Philharmonic, Orquestra Nacional do Porto, Simón Bolívar Orchestra, Singapore Symphony, BBC Symphony, City of Birmingham Symphony, Royal Northern Sinfonia, St Petersburg Symphony, Queennymphonymho, ​​A. Ορχήστρα, Φιλαρμονική Μπουένος Άιρες, Συμφωνικές Ορχήστρες Δωματίου Ζυρίχης και Στάβανγκερ. Με τη σύμπραξη διαπρεπών μαέστρων όπως οι Claudio Abbado, Myung Whun Chung, Thierry Fischer, Emmanuel Krivine, Alondra de la Parra, Ludovic Morlot, Alexander Prior και Leonard Slatkin.

Ένας αφοσιωμένος ερμηνευτής, όπου οι εμφανίσεις του περιλάμβαναν ένα sold-out ρεσιτάλ στο Queen Elizabeth Hall στο International Piano Series του Λονδίνου, στο Konzerthaus της Βιέννης, στο Wigmore Hall, στη Berlin Philharmonie και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Όσλο , Φεστιβάλ Σοπέν της Βαρσοβίας, Μουσικές Ημέρες στη Λισαβόνα και περιοδείες ρεσιτάλ στην Κίνα, την Κορέα, την Ιταλία και τη Νότια Αμερική. Ο Sergio Tiempo εμφανιζόταν στο Φεστιβάλ Martha Argerich στο Λουγκάνο κάθε χρόνο, με συνεργάτες στο ρεσιτάλ, όπως οι καταπληκτικοί Mischa Maisky, Nelson Freire και η συνάδελφος πιανίστα και αδερφή Karin Lechner.