Live Music

Πρόεδρος επιτροπής

Cyprien Katsaris

Ο Cyprien Katsaris, ο Γαλλοκύπριος πιανίστας και συνθέτης γεννήθηκε στη Γαλλία το 1951. Αποφοίτησε από το Ωδείο του Παρισιού με κορυφαίες διακρίσεις. Εκτός από το βραβείο του Ιδρύματος Albert Roussel στο Παρίσι και τον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι το 1970, ήταν επίσης βραβευμένος στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Queen Elizabeth του Βελγίου το 1972 και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Cziffra το 1974, καθιερώνοντας έτσι τη φήμη του ως διεθνούς μουσικού. Ο Katsaris, που φημίζεται ως μουσική ιδιοφυΐα από τα χρόνια των σπουδών του στο Ωδείο του Παρισιού, παίζει παγκοσμίως ως πιανίστας με απαράμιλλη τεχνική και συναισθηματική, πλούσια και ποιητική δύναμη έκφρασης. Ηχογραφεί επίσης στη δική του δισκογραφική Piano 21.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέλος επιτροπής

Pablo Galdo

«Ο Pablo Galdo είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και ένας λαμπρός πιανίστας, με τον οποίο μοιράστηκα τη σκηνή. Εκτός από την πιανιστική του ιδιότητα, ξεχωρίζω τη μεγάλη του μουσική διαίσθηση» (Martha Argerich, 2020). Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ένωσης Κλασικής Μουσικής της Γαλικίας. Επίσης, είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Ciudad de Vigo» αλλά και ιδρυτής του «Online Piano Masterclass», μιας πλατφόρμας που προσφέρει σε μαθητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα με μερικούς από τους καλύτερους καθηγητές πιάνου στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες
Life and Death
The Magic Farm

Μέλος επιτροπής

Γιώργος Κωνσταντινίδης

Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, εισήλθε στο Εθνικό Ωδείο στο Παρίσι στην τάξη των Bernard Ringeissen και Jacques Rouvier (Prix d’ Excellence, Prix de Perfectionement).

Παρακολούθησε επίσης master classes με τους Paul Badura Skoda και Bruno Leonardo Gelber. Το 1993 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής δωματίου και το 1998 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου. Ο Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπου η ερμηνεία του έτυχε μεγάλης εκτίμησης από τον Τύπο.

Περισσότερες πληροροφορίες

Μέλος επιτροπής

Klaus Sticken

Ο Klaus Sticken είναι ένας πολύπλευρος και ξεχωριστός πιανίστας με πάνω από 25 χρόνια συναυλιακής εμπειρίας. Ερμηνεύει σε χώρους όπως το Tonhalle Zurich, η Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, η Φιλαρμονία στο Κίεβο, το Μέγαρο στην Αθήνα, το Konzerthaus στο Βερολίνο και το Musikhalle στο Αμβούργο.

Μέσω των δασκάλων του Vladimir Krainev, Vitaly Margulis, Gyorgy Sebok και Alfred Brendel, ο Klaus Sticken εξοικειώθηκε με πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στη μουσική. Εκτός από τη συναυλιακή του δραστηριότητα υπηρετεί ως καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών MUK της πόλης της Βιέννης στην Αυστρία.

Περισσότερες πληροφορίες
Theater & Dance
Theater & Dance

Μέλος επιτροπής

Sergio Tiempo

Ο Sergio Tiempo θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς και ενδιαφέροντες πιανίστες της γενιάς του. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Amsterdam Concertgebouw σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και σύντομα έγινε διεθνώς γνωστός για την ακατέργαστη ενέργεια και τη μουσική του ευελιξία, από τον Μπραμς μέχρι τον Βίλα-Λόμπος και τον Τζιναστέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέλος επιτροπής

Idith Zvi

Η Idith Zvi είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Μουσικής Rubin στο Τελ Αβίβ και στο Mannes College της Νέας Υόρκης.
Ως πιανίστα, έδωσε ρεσιτάλ και έπαιξε με ορχήστρες, στο Ισραήλ, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ηχογραφήθηκε για ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Ισραήλ, το Saarbrücken, το Βερολίνο, τη Στουτγάρδη και το BBC Λονδίνου και έχει περιοδεύσει στον Καναδά, την Αλάσκα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Idith Zvi προσκαλείται συχνά ως κριτής από διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου καθώς και να διδάξει master classes παγκοσμίως. Υπήρξε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Master Piano Arthur Rubinstein (2003-2020).

Περισσότερες πληροφορίες
Theater & Dance
Theater & Dance

Μέλος επιτροπής

Katarzyna Popowa Zydron

Μια διεθνούς φήμης Πολωνή πιανίστα, η Katarzyna Popowa-Zydroń συμμετέχει στην κριτική επιτροπή πολλών διεθνών μουσικών διαγωνισμών, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Fryderyk Chopin στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου υπηρέτησε ως πρόεδρος.

Από το 1980 έχει χαράξει μια διακεκριμένη καριέρα ως καθηγήτρια, διδάσκοντας μερικούς από τους πιο υποσχόμενους νέους πιανίστες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Rafal Blechacz, του κορυφαίου νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Fryderyk Chopin το 2005 στη Βαρσοβία. Η Popowa-Zydroń διεξάγει παγκοσμίως master classes, σεμινάρια και παραδίδει μαθήματα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών πιάνου.

Περισσότερες πληροφορίες