Πρόεδρος επιτροπής
Cyprien Katsaris
Ο Cyprien Katsaris, ο Γαλλοκύπριος πιανίστας και συνθέτης γεννήθηκε στη Γαλλία το 1951. Αποφοίτησε από το Ωδείο του Παρισιού με κορυφαίες διακρίσεις. Εκτός από το βραβείο του Ιδρύματος Albert Roussel στο Παρίσι και τον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι το 1970, ήταν επίσης βραβευμένος στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Queen Elizabeth του Βελγίου το 1972 και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Cziffra το 1974, καθιερώνοντας έτσι τη φήμη του ως διεθνούς μουσικού. Ο Katsaris, που φημίζεται ως μουσική ιδιοφυΐα από τα χρόνια των σπουδών του στο Ωδείο του Παρισιού, παίζει παγκοσμίως ως πιανίστας με απαράμιλλη τεχνική και συναισθηματική, πλούσια και ποιητική δύναμη έκφρασης. Ηχογραφεί επίσης στη δική του δισκογραφική Piano 21.
Μέλος επιτροπής
Jean Beers
Η Jean Beers, Βρετανο-Γερμανίδα πιανίστα και συνθέτρια, έχει εμφανιστεί σε διάσημες αίθουσες όπως η Konzerthaus στο Βερολίνο, το Southbank Centre στο Λονδίνο και το Palau de la Musica στη Βαρκελώνη. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Mozarteum από την πόλη του Σάλτσμπουργκ. Οι συνθέσεις της έχουν ερμηνευτεί από κορυφαίες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγήτρια και διευθύντρια του Keyboard, Composition and Conducting στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Καλών Τεχνών της Πόλης της Βιέννης (MUK).
Μέλος επιτροπής
Martyna Jatkauskaite
Η Martyna Jatkauskaite είναι πιανίστα που έχει εμφανιστεί σε πολλές σημαντικές αίθουσες συναυλιών, όπως το Wigmore Hall και το Cadogan Hall στο Λονδίνο, καθώς και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Καναδάς. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένες ορχήστρες, όπως η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Φιλαρμονική Λιθουανίας. Η Martyna έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισής της ως Γενική Νικήτρια του Tunbridge Wells International Young Concert Artists Competition στην Αγγλία.
Μέλος επιτροπής
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, εισήλθε στο Εθνικό Ωδείο στο Παρίσι στην τάξη των Bernard Ringeissen και Jacques Rouvier (Prix d’ Excellence, Prix de Perfectionement). Παρακολούθησε επίσης master classes με τους Paul Badura Skoda και Bruno Leonardo Gelber. Το 1993 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής δωματίου και το 1998 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου. Ο Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπου η ερμηνεία του έτυχε μεγάλης εκτίμησης από τον Τύπο.
Μέλος επιτροπής
Μαριλένα Λιακοπούλου
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Μαριλένα Λιακοπούλου πήρε τα πρώτα μαθήματα στο πιάνο από την Ντ. Γαλιλαία και κατόπιν σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξεις Νόρας Λουκίδου και Τζένης Σημηριώτη). Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τη μαθητεία της δίπλα στον διεθνούς φήμης πιανίστα Bernard Ringeissen (Παρίσι) και στράφηκε ιδιαίτερα στην ερμηνεία της γαλλικής μουσικής. Εμφανίζεται συχνά σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες στις ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές και ακολουθεί μία πλούσια καριέρα στον χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το ρεπερτόριό της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου.
Μέλος επιτροπής
Sergio Tiempo
Ο Sergio Tiempo θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς και ενδιαφέροντες πιανίστες της γενιάς του. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Amsterdam Concertgebouw σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και σύντομα έγινε διεθνώς γνωστός για την ακατέργαστη ενέργεια και τη μουσική του ευελιξία, από τον Μπραμς μέχρι τον Βίλα-Λόμπος και τον Τζιναστέρα.
Μέλος επιτροπής
Eliso Virsaladze
Η Elisso Virsaladze είναι διακεκριμένη πιανίστα και δασκάλα, μεγαλωμένη σε οικογένεια με παράδοση στην τέχνη της Γεωργίας. Ξεκίνησε τις σπουδές της με τη γιαγιά της και κέρδισε το τρίτο βραβείο στον Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι σε ηλικία είκοσι ετών. Στη Μόσχα, σπούδασε με τους Heinrich Neuhaus και Yakov Zak, εξελίσσοντας την καλλιτεχνική της ικανότητα. Σήμερα, είναι καθηγήτρια στο ωδείο της Μόσχας και στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, με μαθητές που έχουν διακριθεί διεθνώς. Η Virsaladze αγαπά ιδιαίτερα τους συνθέτες του 18ου και 19ου αιώνα, όπως ο Μότσαρτ και ο Σούμαν, και έχει εμφανιστεί σε κορυφαίες αίθουσες παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους και ηχογραφήσει έργα με το label Live Classics.