Live Music

Πρόεδρος επιτροπής

Cyprien Katsaris

Ο Cyprien Katsaris, ο Γαλλοκύπριος πιανίστας και συνθέτης γεννήθηκε στη Γαλλία το 1951. Αποφοίτησε από το Ωδείο του Παρισιού με κορυφαίες διακρίσεις. Εκτός από το βραβείο του Ιδρύματος Albert Roussel στο Παρίσι και τον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι το 1970, ήταν επίσης βραβευμένος στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Queen Elizabeth του Βελγίου το 1972 και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Cziffra το 1974, καθιερώνοντας έτσι τη φήμη του ως διεθνούς μουσικού. Ο Katsaris, που φημίζεται ως μουσική ιδιοφυΐα από τα χρόνια των σπουδών του στο Ωδείο του Παρισιού, παίζει παγκοσμίως ως πιανίστας με απαράμιλλη τεχνική και συναισθηματική, πλούσια και ποιητική δύναμη έκφρασης. Ηχογραφεί επίσης στη δική του δισκογραφική Piano 21.

Μέλος επιτροπής

Eliso Virsaladze

Από το 1966 δίνει ρεσιτάλ σε συνεργασία με διεθνείς ορχήστρες υπό τη διεύθυνση των Yevgeny Svetlanov, Kyrill Kondrashin, Riccardo Muti, Yuri Temirkanov, Kurt Sanderling, και Wolfgang Sawallisch. Επισκέπτεται τακτικά για ρεσιτάλ το Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Λισαβόνα, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Έχει κάνει περιοδείες στην Αμερική, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Κάποιες από τις σημαντικότερες συνεργασίες τις είναι με τους: Rudolf Barschai, Kyril Kondraschin, Ricardo Muti, Kurt Sanderling, Wolfgang Sawallisch, Evgeny Svetlanov, Juri Temirkanov, Antoni Wit. Ορχήστρες όπως οι: Petersburg Philharmonic και η Royal Philharmonia του Λονδίνου.

Theater & Dance
The Magic Farm

Μέλος επιτροπής

Γιώργος Κωνσταντινίδης

Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, εισήλθε στο Εθνικό Ωδείο στο Παρίσι στην τάξη των Bernard Ringeissen και Jacques Rouvier (Prix d’ Excellence, Prix de Perfectionement).

Παρακολούθησε επίσης master classes με τους Paul Badura Skoda και Bruno Leonardo Gelber. Το 1993 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής δωματίου και το 1998 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου. Ο Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπου η ερμηνεία του έτυχε μεγάλης εκτίμησης από τον Τύπο.

Μέλος επιτροπής

Μαριλένα Λιακοπούλου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Μαριλένα Λιακοπούλου πήρε τα πρώτα μαθήματα στο πιάνο από την Ντ. Γαλιλαία και κατόπιν σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξεις Νόρας Λουκδου και Τζένης Σημηριτη). Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τη μαθητεία της δίπλα στον διεθνούς φήμης πιανίστα Bernard Ringeissen (Παρσι) και στράφηκε ιδιαίτερα στην ερμηνεία της γαλλικής μουσικής.

Εμφανίζεται συχνά σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες στις ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές και ακολουθεί μία πλούσια καριέρα στον χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το ρεπερτόριό της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου.

Theater & Dance
Theater & Dance

Μέλος επιτροπής

Sergio Tiempo

Ο Sergio Tiempo θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς και ενδιαφέροντες πιανίστες της γενιάς του. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Amsterdam Concertgebouw σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και σύντομα έγινε διεθνώς γνωστός για την ακατέργαστη ενέργεια και τη μουσική του ευελιξία, από τον Μπραμς μέχρι τον Βίλα-Λόμπος και τον Τζιναστέρα.

Μέλος επιτροπής

Martyna Jatkauskaite

Η Martyna Jatkauskaite έχει τιμηθεί με τη διάκριση “Overall Winner” του Διαγωνισμού Tunbridge Wells International Young Concert Artists Competition (Αγγλία), με Α ́Βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς “Roma 2000” (Ιταλία), “Konzerteum” (Ελλάδα), “Vainiu- nas” (Λιθουανία), “Pro-Piano Romania”, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία στους διαγωνισμούς “Citta di Cantu”, “Karl Cherni” (Τσεχία), “La Muse” (Ιταλία) και “Dudley” (Αγγλία).

Theater & Dance